Octavia RS i Scout już dostępne z homologacją ciężarową.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drepawel
    Ambiente
    • 2009
    • 117

Zamieszczone przez robekcool
    tomil, może już mają???
    nie byłem tam całe 3 dni
    Zacznij robić na siebie a nie na ASO :!: :idea:

Niestety dalej będę stał na pozycji, że ASO powinno mieć takie cudeńka, ano dlatego, że jest pieprzonym ASO- AUTORYZOWANA. Wiem, to tylko Polska, ale cóż zrobić. Jak jadę do ASO to chcę mieć usługę wykonaną zgodnie ze specyfikacją producenta, nawet wtedy, kiedy i on się myli- checklista w łapkę i do przodu, bez ślepego zaznaczania kratek (to nie wybory).
    pawel
  • skodovkaand
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 245

Octavię RS i Octavię Scout można teraz nabyć z homologacją ciężarową, która umożliwia odliczenie podatku VAT. Samochody dołączają do szerokiej gamy modeli z homologacją ciężarową, oferowanych przez ©kodę. Zakup któregokolwiek modelu z portfolio marki zawsze wiąże się z wymiernymi korzyściami – zarówno finansowymi, jak i użytkowymi.
    Poza dostępną do tej pory Octavią w wersji VAN i Premia, można od teraz nabyć również sportową wersję Octavii - model RS - w wersjach opartych na nadwoziu typu sedan i combi. Octavia to model, który był najchętniej kupowanym samochodem z „kratką” w 2009 roku. To także jeden z pierwszych sportowych modeli samochodów z kratką!

Octavia RS z homologacją ciężarową jest dostępna z dwoma jednostkami silnikowymi: 2.0 TFSI (200 KM) oraz 2.0 TDI CR DPF (170 KM). Oba silniki występują z manualna skrzynią 6-stopniową lub automatyczną DSG.
    W ofercie również od teraz jest dostępna uterenowiona wersja Octavii Scout VAN, która występuje w wersji nadwozia combi. Dostępne wersje silnikowe to 1.8 TSI (160 KM) oraz 2.0 TDI DPF (140 KM), które występują z 6-stopniową manualną skrzynią biegów. Linia Scout wyróżnia się specjalnym pakietem wyposażenia, który obejmuje między innymi: zwiększony o 40 mm prześwit, charakterystyczne plastikowe osłony zderzaków, nadkoli i drzwi, a także specjalnie zaprojektowane felgi, dostępne tylko dla tej wersji. Wszystkie wersje wyposażone są w napęd na cztery koła i sprzęgło Haldex 4 generacji.
    Użytkownicy, poza wersjami sportową oraz uterenowioną, nie rezygnują z niczego, co każdy znający ten model ©kody z pewnością docenia - mają do dyspozycji m.in. imponującą przestrzeń bagażową, oddzieloną od kabiny pasażerskiej tzw. kratką. W Octavii sedan RS VAN podstawowa pojemność bagażnika wynosi 585 l. Z kolei bagażnik Octavii Scout VAN i Octavii RS combi VAN oferuje 605 l.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez skodovkaand
      585 l
      Zamieszczone przez skodovkaand
      605 l
      :shock:
      jak rozumiem, podają teraz te wielkości bez koła zapasowego :?:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tylko tyle?
        Przecież kombiaka można załadować po dach .....
        Tym bardziej mając kratke...
        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• penerus57
          Classic
          • 2009
          • 39

to fest szybko, szkoda że żaden gwiazdor w salonie nie powiedział że sprawa jest w toku, tylko parsknął że się nie da

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

a to nie jest przypadkiem tak, że te samochody "ciężarowe" muszą przestrzegać przepisów jak prawdziwe ciężarówki?
            pytam bo kiedyś zapłaciłem mandat, mając takie "ciężarowe z kratką"...

Komentarz

• Yarek
              Elegance
              • 2005
              • 992

Zamieszczone przez ufo
              a to nie jest przypadkiem tak, że te samochody "ciężarowe" muszą przestrzegać przepisów jak prawdziwe ciężarówki?
              pytam bo kiedyś zapłaciłem mandat, mając takie "ciężarowe z kratką"...
              A niby za co zapłaciłeś ten mandacik?
              . pzdr Jarek
              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• penerus57
                Classic
                • 2009
                • 39

może leciał 150 lewym pasem na autobanie?

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Sa ciezarowe do 3,5t i powyzej, na te do 3,5 masz kategorie B i przepisy z tym zwiazane, te inne masz C i przepisy obowiazujace te auta.

Kiedys to nasza policja, wiejscy strażnicy i pogranicznicy to za wszelka cenę chcieli dac w dupe ludziom ktorzy kupili auta z kratka
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• oolsztyniak
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6647
                    • Superb II combi (3T5)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                    chcieli dac w dupe ludziom ktorzy kupili auta z kratka
                    dokładnie. Nawet na granichac kazali stać z cięzarówkami.
                    Auta z kratką nie spełniają norm wagowych dlatego traktowane są teoretycznie jak zwykłe osobówki.
                    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez penerus57
                      może leciał 150 lewym pasem na autobanie?
                      zawsze "latam" lewym pasem ale nie 150 :P
                      Zamieszczone przez Maicroft
                      Kiedys to nasza policja, wiejscy strażnicy i pogranicznicy to za wszelka cenę chcieli dac w dupe ludziom ktorzy kupili auta z kratka
                      no tak mnie właśnie udupili, złapali mnie po za terenem zabudowanym, leciałem 120km/h a p. policjant powiedział, że przekroczyłem prędkość o 50km/h :shock: ...ale z dwojga złego szefowa oddala mi kasę za mandat :lol:

Komentarz

• Yarek
                        Elegance
                        • 2005
                        • 992

Zamieszczone przez ufo
                        no tak mnie właśnie udupili, złapali mnie po za terenem zabudowanym, leciałem 120km/h a p. policjant powiedział, że przekroczyłem prędkość o 50km/h :shock: ...ale z dwojga złego szefowa oddala mi kasę za mandat :lol:
                        No to mówiąc krótko, policjant zrobił Cię w konia i dostałeś mandat który Ci się nie należał... nieznajomość prawa zawsze szkodzi
                        . pzdr Jarek
                        aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Flame
                          Elegance
                          • 2010
                          • 898

Kurde mogli rzeczywiście poinformować, bo bym rozważył na pewno czy brać 1.8 TSI Elegance czy 2.0 TFSI w RS :?
                          ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

podepne sie pod temat mandatów, słyszałem ze jak odmawia sie przyjęcia mandatu to sprawa jest skierowana do sądu grodzkiego wtedy sąd przywala grzywnę ale nie daje punktów karnych, czy to prawda? Jeżeli tak to jest to jakas alternatywa dla tych co mają juz podbramkową sytuację z punktami
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Flame
                              Elegance
                              • 2010
                              • 898

Nie prawda, miałem taką sytuację kiedyś. Popełniłem wykroczenie drogowe (wyprzedziłem ciągnik jakieś 100 metrów od przejazdu kolejowego jadąc 50km/h, pech chciał, że z boku do ruchu włączał się radiowóz :twisted: ) , ale uważałem że wysokość mandatu jest nieadekwatna i skierowali sprawę do sądu grodzkiego. Wyszedłem na swoje bo do zapłaty przyszła połowa tego co chcieli mi wlepić, ale punkty oczywiście zostały doliczone, bo wykroczenie zostało popełnione i sąd to stwierdził.

Pisząc takie zeznanie dokładnie opisałem sytuację i przyznałem się, ale stwierdziłem też że jechałem przepisową prękością w bezchmurny dzień itd.

Kumpel kiedyś nie przyjął i zamiast 300 zł zapłacił z wyroku sądu 500 zł , więc nie ma reguły, ale punkty są zawsze :?
                              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Bo oprocz mandatu sa tez koszty sadowe, stad zaplacil wiecej.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• wojtasos
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 104

zdecydowanie mogli powiedziec o rozszerzeniu oferty aut z kratką:/ sieroty:/

Komentarz

Pracuję...